понеделник, 12 септември 2016 г.

Summer product Hit or Miss / Летни продукти вземи или не

Досега не съм правила подобна публикация в блога си, но ето че винаги има първи път.
Тъй като пропуснах всички летни месеци тук мисля да обединя продуктите, които съм използвала и да споделя кои бих взела и кои пропуснала. Това е лично мое мнение вследствие от употребата им, накрая Вие сами преценете дали се отнася и за Вас.
Нека започнем.
С надеждата месец Септември да е топъл и слънчев като отминалите летни месеци ще  започна със слънцезащитните продукти.
Първият е Carrotene Mat Look. Това е крем за лице със защитен фактор 30, както се вижда от името той придава на лицето естествено матиран ефект. Не бих казала, че е точно матиран, а по-натурален със свеж завършек, каращ кожата да изглежда красива и добре хидратирана. На опаковката пише, че е подходящ и като основа за грим, в това отношение съм доста доволна и впечатлена. Кремът не кара фон дьо тена  да се „разхожда“ по лицето, а напротив подпомага лесното разнасяне и го задържа на място през целия ден.
Използвам Carrotene Mat Look може би през цялото лято, не съм сигурна дали е от него или от достатъчното количество вода, което пия, но кожата ми се изчисти доста.
Накрая определено го харесвам. Hit!
Другият летен продукт отново е на Carrotene.
(Може да прозвучи като реклама, но така се стекоха обстоятелствата, че миналата и тази година използвам предимно тази марка, покрай една нейна промоция от 2015г.)
Този продукт е Carrotene Magic Tan. Това е слънцезащитен крем, който подпомага придобиването на тен, има нисък фактор на защита SPF 20. Не мога да кажа дали наистина помага за придобиването на тен, защото аз почернявам бързо. , но със сигурност мога да кажа, че не съм особено впечатлена от формулата и завършека. На пръв поглед  попива бързо в кожата и не я прави мазна или лепкава, кара я да изглежда хидратирана и блестяща (има фини озаряващи частици). Малко по-късно (5 минути по-късно) продуктът започва да става на парцали по кожата, изглежда ужасно…. Не мога да преценя кое предизвиква този ефект – дали голямото количество продукт, консистенцията или допира?
Не съм впечатлена, но бих му дала още един шанс. ;) Miss!
До тук със грижата за кожа. Време е за малко грим продукти.
Ще започна с лепилото на DUO Brush on striplash adhesive. Като цяло не е лошо лепило, което е лесно и удобно за употреба, не създава обичайната бъркотия като тези в тубичка. За разлика от тези в тубичка, то е в удобна опаковка с капачка, на която има четчица с тънък връх, така лесно и прецизно може да го нанесете на лентата на миглите.
Формулата е относително задоволителна не съдържа латекс, обогатена е с витамин А и Е и е подходяща за контактни лещи, води се all day wear (последните са според сайта им). Звучи добре, но тук е момента да спомена невъзможното му премахване от изкуствените и естествените мигли. Опитах по стандартния начин (почистване на изкуствети мигли), но не се получи, издърпваха се и косъмчета от миглите, така от един прекрасен чифт мигли от норка имам един не толкова прекрасен (опитах и други начини за премахване, но нищо).
Не съм си закупила лепилото от България и заради това слагам линк към официалният сайт на марката, но вярвам че може да го намерите на приемлива цена и в български сайтове за козметика. Miss!
Другият грим продукт е палитра за коректори (contour & highlight), наподобяваща тази на Anastasia Beverly Hils – Medium.
Коректорите са наистина много покривни и високо пигментирани. Изпробвала съм ги за дълготраен грим и цветовете не помръднаха (около 6ч., изпълнение с много танци и вълнение). Използвах Warm coral, а над него Banana, за корекция на тъмни кръгове, цветовете се съчетаха идеално, Banana покри перфектно Warm coral и тъмните ми кръгове под очите не се виждат. За контур използвах Chochlate прекрасен е и няма оранжеви под тонове, страхотен е за създаване на контур. Също така са изключително удобни за преливане.Взех ги от един български сайт и ще сложа линк към него в описанието. Hit!
Това е последният продукт, надявам се да Ви е харесал постът!
Ето и линкове към продуктите:
Не забравяйте, че за да бъдете красиви не са необходими скъпи продукти!
Поздрави.
Рали.

Няма коментари:

Публикуване на коментар